среда, 1. март 2017.

Prius battery tester by Peja

U fazi razvoja i probnog rada je tester baterija za vozilo Toyota Prius.
Do sada je uspesno servisirano desetak baterija upotrebom Voltcraft-ovog BS6 battery testera, s obzirom da je testiranje na ovaj nacin predugo trajalo (oko 20 dana za jedan battery pack) pristupilo se razvoju testera koji bi testiranje sveo na  manje vremena.
trenutna verzija 2,22 je u probnom radu, za jedan clanak je potrebno oko 3-4 sata, zavisno od stanja samog clanka. Prilikom testiranja moguce je zadati parametre napona i struje na osnovu kojih ce se vrsiti testiranje, odrediti koliko puta ce se ciklus ponoviti a sve izmerene vrednosti (napon baterije, punjaca, struju punjenja, praznjenja, vreme punjenja...) upisati u log fajl na memorijskoj kartici kako bi se kasnije izvrsilo analiziranje podataka i utvrdilo stanje svakog clanka ponaosob.
Aparat puni bateriju strujom do 20 ampera, u zavisnosti od razlike zadatog i postignutog napona baterije, odredjuje koliko ce struje pustiti u bateriju. Nakon zavrsenog punjenja pravi se pauza radi stabilizacije baterije a zatim krece praznjenje batreije strujom preko 25 ampera i prazni je do zadatog napona nakon zavrsenog praznjenja se opet pravi pauza radi stabilizacije i tako se ciklus ponavlja zadati broj puta .

ovo je starii ne objavljeni post od pre vise od godinu dana.

Нема коментара:

Постави коментар